Кичево Случувања

Ваши фотографии од „Василичарски огнови“ во Кичево и Кичевско (ГАЛЕРИЈА)

Вака Кичево и околината го прослави еден од најголемите и традиционални празници „Василица“ – Стара Нова година, со најстариот адет палење оган и пита со паричка.

Среќно кумство на сите нови кумови, до година по бериќетни, по весели, да не служи добро здравје и благосостојба!

Паричето оваа година се падна на сопствениците на ПОРТА.мк – В година ние сме кумови во нашата населба!

Вечна традиција!

Иванидол / Мечкин Камен @porta.mk

Иванидол / Мечкин Камен @porta.mk

с.Пополжани

Влашки Пат

Влашки Пат

Савески Дени (непознато)

Карпош „Широко“ – ул. Левче Стефаноски

с.Србјани

Влашки Пат

с.Вранештица (Лево Мало)

Арамиско Гнездо

с.Подвис

ул.Никола Карев / Коњски Ливади

ул. Маршал Тито / Карпош

Ламели (пошта)

Ламели (пошта)

Ламели (Пошта)

Ламели

с.Кнежино

Карпош

Карпош

Иванидол – Тренко Тасески (Последни куќи)

Населба Горица

Населба Горица

Долно Добреноец

Арсо Војвода „Коњски Ливади“