Кичево Случувања

Кичевчани пратете фотографии од вашиот „Василичарски огон“ од вашата населба да направиме голем албум

Како што е адетот за стара нова година „василица“ се пали традиционален огон.

Праќајте ги вашите фотогрографии на нашата фејсбук страница „ПОРТА.мк“ или официјалната од нашиот град Кичево од василичарските огнови, а ние ќе направиме албум.

  • Не повеќе од 3 фотографии, со пишана улица/населба од каде ни доаѓаат.

Нека е за многу години, вечна нека е традицијата!