Кичево Случувања Спорт

Кичево домаќин на меѓународен ракометен младински турнир

Градот Кичево е домаќин на меѓународен ракометен турнир „Кичево куп 18″ за млади категории на кој учествуваат екипи од Македонија и Полска.

На машкиот дел од турнирот играат: РК „Гого“- Кичево, РК „Преспа“ – Ресен и гостите од Полска Свит Адеско.

Во женска конкуренција се натпреваруваат екипите на: РК „Кичево 10“- Кичево, РК „Војнисон“ – Кичево и Луковија од Полска

Се игра по системот секој со секого и во машка и во женска категорија .

– Овој ракометен куп преставува вистинска можност за сите љубители на ракометот во Кичево но и пошироко за да уживаат во убавината на ракометната игра во овие два дена во спортската сака „Јанчица“ во Кичево.

Целта е спортското дружење и меѓусебно познавање меѓу сите учесници на овој ракометен куп , секако тука е и афирмацијата на ракометот воопшто вели големиот спортски работник и ракометен тренер Горан Карафилоски.

Турнирот оваа година е под покровителство на општина Кичево