Здравје Кичево

МојВоздух: Црвен аларм! Над Кичево моментално висат 371 µg/m3 до 19:00ч

На популарната МојВоздух до 19:00ч во Кичево е измерена рекордна бројка на ПМ 10 честички и воздухот има над-нормално загадување од овој тип, така што апел до сите – избегнете подолги периоди на отворена површина, на мали деца, стари лица и бремени жени им се препорачува да не излегуваат без посебна потреба.

ПМ 10 се честички во воздухот со големина помала од 10 микрометри.