Македонија Свет Случувања

Нови детали: Силниот грчки земјотрес, почуствуван и во Македонија

Силен Земјотрес на 287 километри западно од Атина, односно 42 километри од Закинтос со јачина меѓу 5 и 6 степени ја погоди Грција вечерва во 00 часот и 55 минути, јави EMSC.

Овие информации да потсетиме дека се моментални и првични според ЕМСЦ.

Инаку силниот земјотрес ги испаничи и жителите на јужниот и западниот дел од Македонија кои го почуствуваа земјотресот.

Засега не се познати дополнителни детали.