Занимливости Свет

На грб ја носеше лавицата: Четири часа гола борба на живот и смрт (ВИДЕО)

Туристите кои беа на сафари авантура во тие моменти во јужноафриканскиот резерват Класери, беа сведоци на шокантни сцени од голата борба за живот меѓу една лавица и една жирафа.

Големото животно било нападнато од група лавови, за една лавица да и се качи на грбот, по што почна четиричасовната борба на живот и смрт. Жирафата четири часа ја носеше лавицата на својот грб.

На крајот, жирафата успеала да ја отфрли лавицата, а групата лавови се повлекла и се откажала од ручекот.