Свет Случувања

Погледнете каков неверојатен автопат гради Норвешка, вложуваат 47 милијарди долари (ВИДЕО)

Норвешка е убава земја, а посебно нејзиниот западен брег, кој многумина остава без здив.

За временски да се скрати патувањето, Владата на Норвешка работи на најголемиот инфраструктурен објект во историјата на оваа земја – автопатот Е39.

Според проектот, автопатот Е39 поминува од Кристиансанд на југот на Трондхаим на северот.

Рутата поминува покрај фјордови, а проценето е дека проектот ќе чини 47 милијарди долари.