Временска прогноза Случувања

УХМР со моментална состојба и прогноза за наредните часови

Од УХМР известуваат дека попладнево во северните, источните и централнитеделови од земјава на повеќе места имаше локална појава на пороен дожд, грмежи и засилен ветер.

Во моментов поизразена нестабилна облачна маса сопороен дожд и грмежи се наоѓа на потегот од Радовиш до Кавадарци и имаправец на движење кон југозапад и може да зафати делови од прилепскиот регион.

Северно од Скопје има ново облачно јадро, кое се очекува да го зафати градското подрачје со пороен дожд и грмежи.