Живот Занимливости

Денес е 11-ти Ноември 2018. Важи за најмоќен ден во последните 100 години, еве зошто!

Ако чувствувате дека животот ви е успорен, ако се чувствувате болно и уморно од истите работи, 11. ноември сигурно ќе ви донесе здив на свеж воздух…

11. ноември е вибрациски моќен ден поради фактот што е 11. ден во 11. месец. и ние сме во годината со број 11, што го прави најмоќен ден во повеќе од последните 100. години.
1111 или 11/11 поседува духовно значење бидејќи се верува дека тоа е број на духовно будење и моќни нови почетоци. Кога честопати гледате 11:11 на часовникот или кога ве привлекува бројот 1111, тоа често укажува на идна промена или будење кое се појавува на хоризонтот.
Ангелите, духовните водичи и Вселената исто така ги користат броевите како начин на поврзување и комуницирање со вас. 1111 обично го користат божеските битија за да ви помогнат да изберете вистински правец и да ви го осветлат патот пред вас.
Во нумерологијата бројот 1 означува нови почетоци, но кога постои низа како датата 11. ноември (11.11), тоа создава силна енергија за денот која ни овозможува сите да се разбудиме со нов потенцијал.

Астрономите очекуваат ноќта на 11 ноември, меѓу 5 и 10 метеори да го понудат највпечатливото ѕвездено шоу на небото.
Метеорниот поток е наречен „Северна Таврида”, откриен уште во далечната 1869 година.
Ѕвездениот прав доаѓа од кометата „Енке”, а ројот ѕвезди ќе биде голем заради нејзината обемност. Ќе паѓаат ѕвезди со различен интензитет.
Астрономите изјавуваат: Доцните часови се погодни за набљудување. Подобра видливост постои на места каде што загадувањето е минимално – т.е. – далеку од градските светла.
Ако го видите тој природен феномен, не заборавајте да си посакате желба!
Единаесеттиот ден од единаесеттиот месец вибрациски е секако силен, а бидејќи се наоѓаме во годината со број 11, овој 11. ноември ќе биде најмоќниот ден во последниве 100 години. 1111 или 11/11 поседува посебно духовно значење, бидејќи се верува дека тој број означува духовно будење и моќни нови почетоци.
Поради тоа, на 11. ноември е вистинско време да го проемните својот живот, да поставите цели или подлабоко да копате за да ја откриете вистината! Нови будења, нови информации и ново ниво на просветленост – се’ тоа е возможно на овој ден поради оваа енергија.

Значењето на 2018. година
Последен пат ваква универзална година со бројот 11 сме дожувеале во 2009, а пред тоа во 1910 така што повеќе од 99% од светската популација искусува една или две Универзални години со вибрација на бројот 11 во својит живот.
Имаме можност да живееме живот во кој сме љубезни едни кон други, во кој живееме во склад со Земјата и служиме на нешто поголемо од нас.
Нашата универзална година со бројот 11 е повик на будење, повик да се потсетиме на Шамбала, да се потсетиме дека светот се чувствува убаво кога своите животи ги доживуваме низ нашето срце и да одлучиме да создадеме Шамбала во се што работиме, да бидеме најдобри во себе и да ги поттикнуваме другите да го прават истото.

Конечни мисли за овој важен ден
Ако чувствувате дека животот ви е успорен, ако се чувствувате болно и уморно од истите работи, 11. ноември сигурно ќе ви донесе здив на свеж воздух
За да ја искористите енергијата на 11. ноември во своја корист морате да ја активирате. Морате да го отворите срцето за енергијата и да и посакате добредојде во вибрациите на новите почестоци.