Македонија Случувања

Следува неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Успение на Пресвета Богородица- Голема Богородица, 28-ми  август (вторник), е неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Република Македонија, соопшти  Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството им го честитаат празникот на граѓаните од православна верисповед во Република Македонија.