Македонија Случувања

По бензинот и дизелот, поскапи и плинот за автомобилите

Денес Македонските граѓани точат гориво по цена повисока за 1 денар одлучи регулаторната комисија.

Покрај бензинот и дизелот за цели 2 денари поскапи и тнг (LPG) познат меѓу народот како (плин) и се продава по цена од 36 денари, односно некаде после 00:00ч на полноќ и 35,50 ден.

Одлучија нафтените компании, знаејќи дека ова гориво не подпаѓа под регулаторна.