СМРТ поради СЕЛФИ: Младо момче го загуби животот поради фотографирање (ВИДЕО)

464 прегледи

Рамјан Кагји падна од познатиот водопад Гокак во Индија откако пријателите го наговориле да се спушти поради селфи.

Како што може да се забележи на снимката која кружи низ социјалните мрежи, а ја пренесуваат тамошните и светските медиуми, младото момќе не можел веќе да се држи на јажето, па паднал низ 50 метри високиот водопад и на лице место починал.

Кагји, како што пренесуваат тамошните медиуми, при оваа задача бил под дејство на алкохол.

Гокак е позната туристичка атракција, но и едно од најопасните места за фотографирање, само затоа што се забележани неколку случаи на смрт токму таму. Исто така, лошиот водопад е познат и по големиот број самоубиства