Живот Забава

До Еверест и понатаму – импресивно видео од кое запира здивот (ВИДЕО)

Тимот на Teton Gravity Research, стартувајќи од Катманду на 1.400 метри надморска висина, патуваше со хеликоптер до 7.315 метри, со дополнителен кислород, за да ги сними овие импресивни глетки и сцени од подножјето и врвот Монт Еверест и неговата околина.

Со тоа, во кристално чиста HD резолуција, ги имате на дланка Лоце, Ама Даблам и Монт Еверест во нивната најубава појавност.