Кичево Случувања

Во Кичево од 6 до 9-ти Јули ќе се одржи XI Меѓународен фолклорен фестивал Д-р „Владимир Полежиноски“

НУ Центарот за култура „Кочо Рацин“ со гордост Ви го најавува единаесеттиот по ред, Меѓународен фолклорен фестивал на народни песни и ора Д-р. „Владимир Полежиноски“.

Манифестацијата ќе се одржи од 06 – 09 Јули 2018 год. со почеток од 21:00 час. на платото од Центарот за култура.

Фестивалот е во организација на Центарот за култура „Кочо Рацин“ – Кичево и Министерството за култура на Република Македонија.