Занимливости Случувања

Во минусни температури имајте повеќе гориво, за да не дојде до отежнување за стартување на возилото

Во зимски услови потребно е да имате повеќе гориво во вашите резервоари, како би одбегнале од отежнување при старт на вашето моторно возило – велат експертите.

– Што значи не секогаш е проблем лошото гориво, потребно е да имате мин. барем 25л гориво, бидејќи нафтениот парафин кога би возеле во минимум добива форма на затестување и отежнува при вртење на пумпата за гориво – па доаѓа до горење на истата.