Кичево Култура Македонија Музика

„Судбина тешка“ е новата патриотска песна на Спасен Сиљаноски, која допира длабоко во Македонските пори

Денес на YouTube платформата во етер излезе најновата патриотска песна на естрадниот уметник од Кичево – Спасен Сиљаноски.

Музиката е дело на самиот Спасен, текстот на неговата мајка Јагода Сиљаноска, додека за комплетниот аранжман и хармоника беше задолжен маестро Милан Завков, тука своја заслуга има и басистот Никола Автовски, Далибор Ефтимовски на тапан и кларинет Новица Соколовски.

Песна која мора да ја чуе секој Македонец, бидејќи е компонирана длабоко од својата Македонска душа  – за нашиот портал додава фолк уметникот Спасен.