Кичево Случувања

Важно известување од Општина Кичево за кучињата скитници

Општина Кичево Ви соопштува:

Согласно договорот за јавни набавки и услуги Ветеринарната клиника ИНО ВЕТ е обврзана да постапува согласно програмата за решавање на проблемот со кучиња скитници на територијата на Општина Кичево почнувајќи од денес 30.05.2018 (Среда), ќе се врши заловување, прифаќање и третирање на кучињата скитници и други нерегистрирани кучиња.

За таа цел Општина Кичево ги известува сите граѓани да ги згрижат и маркираат своите домашни миленици