Спорт

Имаме Балкански првак во Карате од Кичево! Честито за Анастасија!

Кичево има Балкански Шампион во Карате!

11-годишната Анастасија Минговска е новиот Балкански првак од Кичево, која ги бранеше боите на Република Македонија и заслужено застана на првото место на пиедесталот на овогодинешното првенство кое се одржуваше од 27-ми до 29-ти Април во Белград, Србија.

Нека е честито, нека е аирлија, нека се нижат успеси!

Честитки и за цела делегација од Македонија за достигнатиот успех!

Наскоро во прилог повеќе за Анастасија и нејзините достигнувања иако има само 11 години!