Македонија Случувања

Денес во Охрид дел од припадниците на МВР реализираа показна вежба во рамки на одбележувањето на 7-ми Мај (ФОТО+ВИДЕО)

Денеска, на пристаништето во Охрид припадниците на Единицата
за специјални задачи, Езерската полиција и Хеликоптерската
единица, во склоп на одбележувањето на 7 Мај- Денот на
македонската полиција, и презентираа на јавноста дел од своите
професионални можности, ефикасно справувајќи се со едно
сложено вежбовно сценарио во водите на Охридското езеро. Во
присуство на голем број граѓани припадниците на МВР изведоа
тактичко-показна вежба со напад на пловен објект заради
совладување и лишување од слобода на опасни лица.

Во склоп на одбележувањето на Денот на полицијата, утре на
градскиот стадион во Штип припадниците на МВР ќе ги
презентираат своите можности преку низа показни вежби.
Министерството за внатрешни работи ги поканува граѓаните да
дојдат на градскиот стадион во Штип и да се уверат во
подготвеноста на македонската полиција.

Неколку фотографии од нашиот објектив и официјалните од Министерството за внатрешни работи

Geplaatst door Министерство за внатрешни работи op Zaterdag 5 mei 2018

МВРза граѓаните: Пристаниште Охрид

Geplaatst door Министерство за внатрешни работи op Zaterdag 5 mei 2018