Македонија Случувања

24-ти Мај неработен ден за сите граѓани на Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 24 Мај, четврток, Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот на граѓаните на Република Македонија.