Свет Случувања

ЧУДО КОЕ ВРЕДЕШЕ ДА СЕ ВИДИ: Неверојатни фотографии од Суперкрвавата сина Месечина

За оние кои ја пропуштија спектакуларната појава на Суперкрвавата сина Месечина, настан кој спои три необични лунарни појави: Супер Месечина, плава месечина и целосно помрачување на Месечината, еве фотографии.

Порамнувањето на три циклуси, тоа е чудо кое треба да се погледне-рекол професорот по физика и астрономија на Универзитетот во Дејтон бич.

Тоа последен пат се случило на 30 декември 1982 година и тогаш било видливо во Европа, Африка и западна Азија.

Според други податоци, кои можат да се најдат , ваквата појава на порамнување последен пат се случила пред 150 години.