Македонија Случувања

Вечерва после полноќ на сите малопродажни објекти и плинот поевтин

Од ноќеска поевтинува и течниот нафтен гас (плин) одлучија нафтените компании.

На некои бензински станици веќе се продава по цена од 29,50 ден за литар, додека за останатиот дел ќе поевтинува од ноќеска.

Паралелно со автомобилскиот плин се разбира поевтинува и плинот за домаќинство кој се продава во kg.