Живот Занимливости Здравје

Кафеџии: Вака првото кафе делува на вашиот мозок (ВИДЕО)

Кафето стимулира лачење на адреналин и допамин. Поради тоа срцето почнува забрзано да работи и се зголемува чувството на среќа.

На сличен начин функционира и кокаинот и токму поради тоа кафето предизвикува блага зависност.

Повеќе податоци ќе видите во видео клипот во продолжение: