Sony го објави точниот датум на објавувањето на новата God of War: Кратос се враќа на 20 април посилен од кога било досега (ФОТО) (ВИДЕО)

God of War е една од најголемите PS4 ексклузиви за оваа година 

Јапонскиот гигант Sony откри дека новата God of War за PS4 ќе се појави на 20 април.

Според трејлерите имавме можност да видиме, светот на новата God of War беше инспириран од нордиската митологија. Исто така, појавата на главниот лик на Кратос е значително променета во однос на претходните три дела во кои бил лут бог подготвен да се одмазди.

Овој пат, Кратос е татко и неговата личност балансира помеѓу “бесен човек” и грижлив родител, кој треба да има интересно влијание врз играта.

“Ова е лик кој може да оди во духот на Атлас во трепкање на окото, но тој е уплашен до смрт од идејата за гушкање на своето дете, бидејќи тој не знае каква е таа блискост”, рече Кори Барог, директор на “The Verge”.

Погледнете го видеото: