Два пасоша и неколку ранци се украдени од кавадаречки средношколци за време на екскурзија во италијанскиот град Верона, потврди за МИА директорот на електро-машинското училиште „Киро Спанџов-Брко“ Драги Ташев.

– Додека учениците ја разгледувале Верона, непознати сторители го скршиле стаклото од вратата на автобусот. Земале неколку ранци со храна, а во два од нив биле и пасошите на двајца ученици. Од страна на Агенцијата организатор на екскурзијата, во Љубљана биле извадени нови пасоши за двајцата ученици, појасни директорот.

Тој нагласи дека програмата од екскурзијата во целост била реализирана без проблеми.