Македонија Случувања

УЖАС во Тетово: Се пожалила на другарките, тато ме силуваше

Две другарчки од Тетово спасиле нивна соученичка од тортура и силување.

Во Полицискастаница Тетово, директор на основно училиште пријавил дека две ученички во 8-мо одделение му кажале дека нивната 14 годишна другарка била психофизички и сексуално малтретирана од страна на нејзиниот татко.

Во извршен разговор помеѓу директорот и ученичката, истата го потврдила кажаното.

Извршен е гинеколошки преглед над оштетената и констатирано е дека нема видливи повреди, по што од оштетената е земен брис за вештачење. Осомничениот е приведен во полициска станица и известен е јавен обвинител.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

/News24.mk