Забава Занимливости

За тие кои веруваат дека Земјата е рамна – нека го ѕирнат овој експеримент (ВИДЕО)

Експериментот е направен од тим од Discovery Channel и вклучува една „рамна“ езерска површина, моторен чамец и еден ласер.

Доказот лежи во далечината и измерената висина.

Повелете: