Живот Забава

На Лионел Меси му пропадна угостителски бизнис

Ѕвездата на Барселона, Лионел Меси не покажа добро чуство за бизнис како сопственик на луксузен ресторан во Барселона.

Локалот „Bellavista del Jardin del Norte“, познат како ресторан на аргентинската суперѕвезда се затвори само две години после неговото отварање. Економската криза, атентатите и намалениот туризам се посочуваат како најголеми причини за промаѓањето на бизнисот на Меси.

Ресторанот беше простран, луксузен, со рекла на Меси во кој се служеше медитеранска кујна.