Македонија Случувања

МВР: Сообраќајната полиција со зголемена сообраќајна контрола, ќе се казнуваат несовесните возачи (ВИДЕО)

Полицијата информира дека драстично ќе ги засили контролите на патиштата. Ќе се казнува за брзо возење, управување возило под дејство на алкохол, непрописно паркирање, недавање првенство на минување.

Следејќи ја состојбата со сообраќајот, не само во главниот град, туку генерално на ниво на цела држава, констатирана е појави на недисциплина и непочитувањето на сообраќајните правила и прописи и затоа Министерството за внатрешни работи подготви низа мерки и активности што ќе се реализираат во наредниот период, како во поглед на засилена превенција така и во поглед на ригорозно спречување на ваквиот негативен тренд, рече портпаролот на МВР Тони Ангеловски на денешната прес конференција.