Забава Занимливости

Пробај во Кина да поминеш на црвено – ќе си одиш „жива вода“ (ВИДЕО)

На пешачките премини во Кина веќе се тестира системот кој треба на механички начин да ги спречи пешаците да минуваат на црвено светло. Станува збор за столпчиња кои, кога ќе се обидеш да тргнеш преку пешачки премин на црвено, прават нешто што не е баш пријатно.