Забава Занимливости

ГОЛЕМ ПОЗДРАВ ОД АНТИГВА: Еве по што ја познаваат Македонија низ светот! (ВИДЕО)

Токму среде последните преговори за промена на нашето име, еден Македонец кој е на одмор на Антигва, на Карипските острови, сподели отрезнувачко видео на социјалните мрежи со следниот коментар:

„Ја имам среќата скоро недела дена да терам одмор на рајскиот остров Антигва.
Вчера, одејќи на плажа, ми приоѓа една жена за да ми понуди некои екскурзии на островот или на море и ме праша од каде сум.
Кога и реков од Македонија, се озари и повтори МАКЕДОНИЈА неколку пати.
И’ велам, сте чуле за Македонија?
Вели: Како не, Македонија е во Библијата!
Се насмевнав и се разделивме.
Денеска се симнувам на истата плажа, таа седи во сенката и додека поминував покрај неа, ме поздрави со:
Hello Mr. Macedonia! (Здраво г-Дин Македонија).
Ми го стопли срцето.
На враќање морав, апсолутно морав пак да ја прашам”

Погледнете:

Ја имам среќата скоро недела дена да терам одмор на рајскиот остров Антигва.Вчера, одејќи на плажа, ми приоѓа една жена за да ми понуди некои екскурзии на островот или на море и ме праша од каде сум. Кога и реков од Македонија, се озари и повтори МАКЕДОНИЈА неколку пати.И’ велам, сте чуле за Македонија?Вели: Како не, Македонија е во Библијата!Се насмевнав и се разделивме.Денеска се симнувам на истата плажа, таа седи во сенката и додека поминував покрај неа, ме поздрави со:Hello Mr. Macedonia! (Здраво г-Дин Македонија). Ми го стопли срцето.На враќање морав, апсолутно морав пак да ја прашам:

Geplaatst door Гоце Панговски op Donderdag 17 mei 2018