Кичево Македонија Случувања

Кичево на лов: Денес е последниот ловен ден од сезона 2018/2019

Денес Четврток е последниот ловен ден за оваа ловна сезона 2018/2019, кога станува збор за ловот на дива свиња.

Ловците членови на здруженијата, односно концесионерите кои стопанисуваат со ловиштата, максимално ја искористија можноста да излезат на терен и да уживаат во ловот во услови на снег и на одлична бројност на дивечот.

Според првичните информации до кои дојде нашиот портал, речиси и да нема група ловци која во изминатите два дена не одстрелала барем по еден примерок.

Сепак има и такви кои оваа сезона воопшто не видоа, а камо ли да имаат прилика да уловат нешто. Но тоа е до спортската среќа.

Иако маглив, но во сосема добри услови, кичевчани масовно ќе го искористат овој ден – додаде наш пријател, каде очекува добар плен денес.

Добар поглед и мирна рака момци! 🙂