Кичево Случувања

Денес: Откачена приколка полна со железо го отежна сообраќајот према „Стража“ (ФОТО)

Пред неколку часови патот Кичево-Стража беше блокиран поради несреќа на патот, имено приколка натоварена железо се откачи од шлепер и предизвика застој на патот.

Според информациите кои ги добиваме од терен и случајни минувачи, приколката се откачила на една од кривините поради претовареност, односно преголема тежина.

Отстранувањето се одвивало многу тешко токму поради тоа што камионот е полн со железо, така да сообраќајот беше целосно во прекин неколку часа додека заврши одстранувањето.