Македонија Случувања

На превој „Стража“ забрана за тешки товарни возила поради снежните наноси

Забрани за тешки товарни возила од 18:30 часот се воведуваат на патниот правец Гостивар-Кичево преку планинскиот премин Стража, и од 18:00 часот на патниот правец крак Маврово-Дебар. 

Состојбата на сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно влажни коловози. Врнежи од снег со слаб интензитет се бележат во Гостивар, Крушево, Попова Шапка и на планинските премини Маврово, додека на Стража, Преска, Буково и Ѓавато врнежите постепено засилуваат.