Временска прогноза Случувања

Дознајте какво време не очекува за 1-ви Мај

Во периодот од 20. до 26. Април се прогнозираше стабилно време со привремено наоблачување, за кој сме сведоци точно во моментов. Температурите денес беа од 18 до 27 степени Целзиусови.

Од 28 април па се до 3 мај се очекуваат врнежи кои ќе се интензивираат. Температурите ќе опаднат и ќе се движат до 22 степени Целзиусови.

Според метеоролошките прогнози, времето за овој празник ќе биде облачно и со значително пониски температури кои ќе се движат околу 19 степени во Кичево и 21 низ Македонија, практично според најавите на некои места се очекува и краткотраен дожд.

Утринските температури ќе бидат ниски и ќе се движат од 4 до 6