Култура Музика

Бендот КАИН со видео за песната Crimson Flag

Бенд составен од четири различни карактери кои во 2014 година фузионираа во една светла точка наречена – КАИН.

КАИН печат на денешното турбулентно општество, како на локално, така и на глобално ниво, во кое вредностите се измешани и ја губат својата смисла. Несомнено е потребно одбележување на времето во кое живееме, а албумот кој е насловен „ПОД ОВА СОНЦЕ ЛАДНО Е“ е музички запис кој ќе остави траен белег во македонската, а можеби и во светската музичка сцена и нема да ве остави рамнодушни.

Насловот на албумот и текстовите од песните конотираат на сонцето македонско кое не олади низ годиниве, ко мртви да сме. Етно – рок, џез – рок, прогресивен – рок, панк, сето тоа зачинето со еден каиновски шмек може да се слушне во првиот деби албум.

Видеото за песната е изработено од „MisterCat Entertainment“

Во продолжение погледнете го видеото за песната Crimson Flag.