Технологија

Instagram преминa на прагот од една милијарда корисници

Социјалната мрежа Instagram објави дека го преминала прагот од една милијарда корисници што ги споделиле фотографиите и видеата на таа страница.

“Сега имаме заедница со повеќе од милијарда корисници”, рече Кевин Сестер, претседател на мрежата, кој потсети дека имало 800 милиони корисници во септември.

Instagram се приклучи на клубот за социјално вмрежување со повеќе од една милијарда корисници, вклучувајќи го и Фејсбук и социјалните онлајн апликации WhatsApp и Messenger.

Стартуван во 2010 година, Фејсбук го купи Instagram за околу една милијарда долари две години подоцна.