Кичево Случувања

Извидничкиот одред „Мирко Милески“ – Кичево, добитник на четири награди

 
Станува збор за натпреварување во извидничка лига – прво коло (урбана ориентација) во околината на градот Прилеп, каде одред домаќин беше извидничкиот одред „Феникс“ од Прилеп.
Учесници имаше скоро од сите други градови од: Охрид, Велес, Куманово и Скопје.
Извидничкиот одред „Мирко Милески“ ги освои прво и трето место во категоријата на развигорци (од 7 до 10 години). Прво место во категоријата извидници од 10 до 14 години, второ место во категоријата на ровери или извидници над 18 години.
На натпреварот учествуваа вкупно 31 екипа по четири деца.
 
 
Close