Македонија Случувања

Денес горивата ќе имаат нова цена, останува да видиме колку ќе поскапи дизелот?

Денеска напладне Регулаторната комисија за енергетика треба да ги соопшти новите утврдени цени на горивата.

Ваквата практика се применува секоја втора недела.

Според последните цени малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, не се промени, односно остана на исто ниво  и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 65,50 денари за литар.

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголеми за 0.5 денари во
однос на цената утврдена со Одлуката од 19.02.2018 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 67,50 ден/литар.

Малопродажните цени на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за
домаќинство (ЕЛ-1) се зголеми за 1 денар и во моментов изнесува 58 денари.

Засега нема податоци дали ќе има корекција на цените на нафтените деривати.

Сето ова ќе биде познато денес точно на пладне.