Забава Занимливости

Мајмун зависник од бензин, и тоа има – погледнете! (ВИДЕО)

Група мотоциклисти од Тајланд кои што работат како трговци во градот Панипат во Индија пријавиле дека некој им краде бензин од нивните мотори, но кога решиле да го фатат т.е да го снимат на лице место се изненадиле.

Мотоциклистите иако мислеле дека некој крадец им го краде горивото и најверојатно го препродава на снимката која што ја снимиле виделе дека мајмун им го пие бензинот и на тој начин тие остануваат без гориво.

– Дефинитивно е зависник од бензин – изјавил Гаурав Лека кој е раководител на организацијата за заштита на животните.

Тој исто така додал дека мајмунот одбива банани и друго овошје.

На крајот на оваа ситуација мајмунот престанал да им го пие бензинот на трговците откако неколку пати го бркале низ паркингот.