Кичево Настани Случувања

Малите дечиња од Кичево гласно го најавија Христовото раѓање! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЈА)

Со Бадникова поворка и пеење на „Вечниот Бог“ најмладите дечиња-гласници денес и во Кичево го најавија Христовото Раѓање.

Поворката тргна од гратската црква Св.Апостоли Петар и Павле, помина преку централното гратско подрачје и заврши на гратскиот плоштад..

Во прилог наши фотографии и кратки видео записи од денешниот настан..

Нека е за многу години, да донесе здравје, среќа, душевен мир и благосостојба!

Вашите @Порта.мк