Забава Занимливости

Ослабете без гладување: Трикот е во чаша вода!

Во многуте диети, но и моќните сојузници на витката линија, овој се издвојува поради неверојатната лесна примена. Не бара вежбање и посебно одрекување, туку подразбира само внес на одреден напиток.

За време на топење на килограмите, еден од најголемите сојузници е водата која помага да го измиете телото од токсините и вишокот на маснотии.

Водата ќе ги замени газираните пијалоци и слатките напитоци и ќе ви помогне килограмите да исчезнат без дополнителен напор.

Интересни се препораките на некои експерти кои предупредуваат дека често го бираме чувството на глад и жед.

Чаша вода пред јадење

Кога ќе почувствуваме глад треба да се напиеме 20 децилитри вода и да почекаме 10 минути. Дури после тоа ќе видиме дали навистина сме биле гладни или само сме биле жебни.

Чаша вода после јадење

Метаболизмот се забрзува доколку пиете вода за време на јадењето и една чаша после јадењето. Ефектите кои ги има чашата вода врз метаболизмот ќе ги почувствувате за само 10 минути откако ќе ја испиете, а најголемо забрзување на метаболизмот се добива околу 30-40 минути откако ќе внесете течност во организмот.

Корист од водата

Покрај тоа што телото се состои од 70% течност, а функцијиите кои таа ги извршува во телото се безбројни. Влијае на варењето на храната, апсорпцијата на хранливите материи, циркулацијата на крвта, но и одржување на телесната температура.

Доволна количина на вода е клучна во борбата против килограмите. Не бара одрекување од ништо, туку само контрола врз редовниот внес на течности кои ќе му помогнат на телото да го стопи вишокот