Дома Забава Живот Рецепт! Кажете му збогум на опаѓањето на коса

Рецепт! Кажете му збогум на опаѓањето на коса

312 прегледи
Ако погледот кон перницата наутро ве вади од памет, затоа што наоѓате опадната коса, сосема ве разбираме. Но запомнете, до извесен степен паѓањето на косата е нормално – 50-100 влакна коса паѓаат секој ден, и тоа не можете да го спречите.

Пред да преминеме на рускиот рецепт против опаѓање на коса, да видиме прво зошто се случува. Поставете си ги следниве прашања:

• Дали правилно се храните?
• Дали сте доволно хидрирани?
• Дали користите проверен бренд шампон и кондиционер за коса?
• Можеби хемискиот состав на продуктите за стилизирање на косата се причината?
• Или можеби се хормонални промени за време на менструалниот циклус или бременост?
• Можеби е емоционален и физички стрес?
• Болести и здравствени нарушувања?
• Премногу силни лекови?
• Недостаток од нутриенти, колаген и проеин во телото?
• Елементи во атмосферата што ве опкружува, или можеби климата

Close