Македонија Случувања

Забрана за тешки товарни возила за превоите „Пресека“ и „Стража“

На планискиот премин Стража од 18:10 часот се воведува забрана за тешки товарни возила.

Забрана за тешки товарни возила се воведува и на патниот правец крак-Маврово-Дебар и обратно од 18:15 часот.

Во 18:45 часот е воведена забрана за тешки товарни возила на патниот правец Кичево – Охрид, преку планинскиот премин Пресека.

Извор: АМСМ.