Занимливости Кичево

Ни ваѓаат муабети Кичевчани имале 30 букви во азбуката

Во последно време на популарните страници и групи вирално се шири оваа фотографија дека нашата кичевска азбука имала 30 букви.

Тоа се само кратенки за побрзо да го кажиш нештово, т.н. да го олесниш говорот, па немој да мислите дека ќе ве напра(јт) попаметни фактот ако вие изговарате ќе ода(м), вида(м), итн.. 😀