Забава Занимливости

Деца направија најголема елка на светот од пластични шишиња (ВИДЕО)

Најголемата елка направана од пластични шишиња е поставена во центаерот на мексиканското гратче Агваскалиентес.

Учениците од 70 училишта во целиот регион со денови ја конструираа елката. Таа е направена од над 100 000 пластични шишиња и е висока 27,84 метри. Учениците седум недели собирале пластични шишиња , ги селектирале , ги миеле , а потоа ги користеле за конструкција на огромната елка , која има и светилки од внатре.