Знаци дека ќе живеете подолго отколку што мислите

123 прегледи

Можеби не сте свесни во која мера вашиот здравствен картон или малите секојдневни работи влијаат на тоа колку долго ќе живеете.

 

Исто така, науката утврди дека со усвојувањето на одредени навики можеме значително да ја зголемиме нашата долговечност.

 

Ова е листата на знаци, за кои не сте свесни, а кои покажуваат дека ќе живеете подолго од што си мислите

1. Во младоста сте немале сериозни здравствени проблеми

2. Избегнувате газирани пијалоци

3. Пиете чај

4. Не јадете брза храна

5. Редовно сами ги извршувате домашните обврски, со што несвесно губите калории

6. Многу пешачите

7. Оптимистични сте

8. Опкружени сте со добри пријатели, а тоа значи помалку стрес и подобро ментално зравје