Мобилни уреди Технологија

Samsung Galaxy S10 so 5000mHa батерија и моќни 8 до 12GB RAM?

Во текот на викендот добро познатиот Еван Блас објави на Twitter неколку нови фотографии кои очигледно доаѓаат од производител на додатоци, и ги покажуваат неговите заштитни маски за очекуваните на 20 февруари нови телефони во серијата Galaxy S10.

Интерес во кадрите буди тоа што е внатре во аксесоарите, бидејќи тој практично ги покажува трите модели кои ги очекуваме Samsung да ги претстави по месец – Galaxy S10 E (или Lite), Galaxy S10 и Galaxy S10 +. Ќе има и поголем модел со име Galaxy S10 X, кој ќе понуди 6.7-инчен дисплеј и 5G можности, но ќе се нуди на ограничен број пазари.

Сликите потврдуваат она што веќе го знаеме – трите уреди ќе имаат дисплеј кој ја зазема речиси целата предна површина, во кој ќе има отвор за предната камера. Таа ќе биде единечна во Galaxy S10 E и Galaxy S10 и двојна во Galaxy S10 +.

Најмалиот модел, кој ќе биде со рамен 5.8-инчен дисплеј, е со двојна главна камера, а во двата поскапи и поголеми (со 6.1, односно 6.4-инчен двострано заоблен екран) варијанти ќе биде додадена тројна камерата.

„Евтиниот“ уред ќе предложи и страничен сензор за отпечатоци, а кај останатите тој ќе биде вграден во екранот.