Кичево Случувања

Јавна дебата: Китино Кале – потенцијалот од руините.

Од некогашниот центар на културниот и социјален живот во градот, денешните генерации наследуваат руини, но руини од кои извира потенцијал и на чие место многу луѓе ја насочиле својата енергија, како во минатото, така и денес. Да ги оставиме стереотипите и предрасудите зад нас и да размислиме за големата слика, што се’ може и крие во себе Китиното Кале.

Со оглед на актуелната состојба и неизвесноста, ве покануваме да учествувате во дебатата на тема: ,,Китино Кале – потенцијалот од руините”, со што и активно би се вкучиле со свој придонес во идните процеси и активности на Китино Кале, а кои можат да бидат креирани од нас, самите граѓани.

Се гледаме во Дом на култура на 21 Април 2018 со почеток во 17:00h