Кичево Македонија Случувања

Донирај за стационар за животни во Кичево

Почитувани, започнат е проект од страна на „Грифон КИЧЕВО“, здружение за развој и заштита на бездомни животни (невладина граѓанска организација) кој е за цел да ги ЗГРИЖИ и да СЕ ГРИЖИ за оваа ранлива група на животни.

Започнавме со изградба на стационар кој се наоѓа во с. Бигор Доленци, Кичево (стара Кожара) и е постоечки објект во руинирана состојба, а кој со наша, но и Ваша помош, може да премине во удобно катче што ќе биде дом првично за околу 150 бездомни кучиња.

Во процесот за доизградба на стационарот се потребни многу поголеми парични средства, а најголемата улога на овој објект ќе биде стационирање на многуте бездомни кучиња кои ги има во нашиот град и чија бројка изнесува дури 180. Општина Кичево веќе обезбеди стерилизација, кастрација и вакцинација и планот на нашата организација е оваа постапка таму да биде довршена. Со тоа многу од постоечките болести кои се шират од бездомните кучиња ќе бидат решени, како што се шугата, вошките и жолтицата.

Најважното од целиот овој проект е што кучињата ќе бидат тргнати од улица, ќе бидат нахранети и згрижени во топли простории.

Затоа, потребна ни е нам и на кучињата Вашата ПАРИЧНА ДОНАЦИЈА на жиро сметка 210-0729266001-17, НЛБ Тутунска банка или со оставање пари во кутиите сместени во Петшопот и хотел за животни „Нест“ и во кафулето Барфлај (двете лоцирани кај поштата в Центар).

Покрај за помагање на доизградба на стационарот, средствата ќе бидат потребни и за континуирано снабдување со храна за згрижените кучиња, вакцинација, лекување, подобрување на условите за живот и зголемување на капацитетот за згрижени животни.

Исто така, донациите може да бидат и во вид на храна за кучиња, стари ќебиња, јоргани и перници кои се надвор од употреба.

За сите информации може да не’ контактирате на телефонот 075963424 и ќе се договориме за доставата на средствата. Нашето здружение се наоѓа на ул. Јанко Михајловски, бр. 2а и отворени сме за секаква сугестија, помош, идеја.

Однапред ви благодариме за вашата помош и хуманост!
Со љубов , ГРИФОН ❤